Driedaagse retraîte

Drie dagen uit de sleur

Ja, je móet keuzes maken. Anders val je om

Maar welke keuzes? En hoe? En wanneer dan? Je hebt amper tijd om adem te halen, laat staan om jezelf diep in de ogen te kijken. Een kort en intensief traject, dát lijkt je wel wat. Meters maken. Doorpakken. Maar wel ergens anders dan thuis, want daar word je alleen maar afgeleid. Goed dat je hier bent. Ik help je in drie dagen te doen waar je anders nog maanden mee worstelt: keuzes maken, en gáán.

Je staat 24/7 onder spanning

Je bent onrustig op vrije dagen, relaxen lukt niet meer. Je kunt je niet concentreren op een film, een boek of een gesprek. Je bent stil, teruggetrokken en zelfs ziek tijdens de vakantie. Kortaf tegen familie. Ontevreden ondanks leuk werk. Geen zin in seks.

Het zijn dé signalen van een mismatch tussen jou en het leven

Steeds probeer je tijd te blocken om nieuwe keuzes te maken. Maar ja, hoe doe je dat, als je de hele week werkt en in het weekend je sociale leven inhaalt? En wat wíl je eigenlijk precies? Trouwens: er is altijd iets wat nog af moet, spoed heeft of voorrang krijgt.

“Tja”, zeg je flink, “ik heb hier zelf voor gekozen”

Een goede baan, een mooi inkomen, een groot huis en een gezin: dat kost nu eenmaal veel tijd en energie. Aan de andere kant: je staat ver in het rood op de energiebalans. Je reserves zijn zo goed als op. Je zit vastgekleefd in de dagelijkse sleur. Vorig jaar om deze tijd hing de vlag er precies zo bij. En volgend jaar? Je vreest dat er dan nog niks veranderd is. Het moet anders. Maar hoe? Kon je maar even op de pauzeknop drukken. Of een winterslaap houden. Maak me over een half jaar maar wakker.
rust

De kans is groot dat je op een stevige burn-out afstormt

Hoe dat kon gebeuren? Simpel: pas als alle klusjes zijn geklaard, ben jij aan de beurt. Nooit dus. Dat is niet jouw schuld. Slimme, bewuste vrouwen zitten zo in elkaar. Je bent goed in multitasken. En omdat je er zo goed in bent, ga je tot het uiterste en doe je steeds meer, vooral voor een ander. Want er is altijd iemand belangrijker dan jij.

Dit had je niet voor ogen toen je twintig was

Je zit vast in een karrenspoor en je zakt alsmaar dieper weg.
Een extra lange vakantie, wat meer vrije dagen, een abonnement op de sauna? Het helpt niet meer.
Je hebt zelfhulpboeken verslonden, podcasts beluisterd, lange wandelingen gemaakt met vriendinnen en stevige gesprekken gevoerd met je partner. Maar inmiddels liggen alle afspraken en goede voornemens onder een dikke laag stof.

 

Je hebt zelfs nog aan een coachingstraject gedacht. Zo’n intensieve van 6 maanden, met een elke week een afspraak, opdrachten tussendoor en een online werkboek. Maar wie doet de kinderen als jij weg bent? Hoe regel je het met je werk, het huishouden, sporten?
Nee. Dat gaat niet passen.

Het liefst wil je:

Drie dagen uit de sleur:
Een compleet coachtraject in een snelkookpan

In de drie dagen maak je eindelijk de keuzes die je nu nog uitstelt. Je hebt alle tijd om na te denken over wat je echt wilt, en je zet de eerste stap om daar helemaal voor te gaan. Je krijgt 1-op-1 coaching voor jouw specifieke vragen en wanneer het jou uitkomt.

Je switcht:

  • van zelf ploeteren naar professionele coaching
  • van de waan van de dag naar een zee van rust
  • van uitstellen naar aanpakken
  • Zo voorkom je dat je écht omvalt.

Want als je zo doorgaat, heb je een groter probleem

Als je niet op de rem trapt, houdt de stress aan. Je lijf gaat steeds harder schreeuwen als je niet naar jezelf luistert.Dan worden je klachten chronisch. Je raakt nog sneller overprikkeld en moe. Je presteert minder, je vergeet meer en je raakt uitgeput. pauzeknop drukken. Of een winterslaap houden. Maak me over een half jaar maar wakker.

Je kunt je leven veranderen

Je hebt geen invloed op Het Lot. En de plek waar je wiegje heeft gestaan heb je niet zelf gekozen.
Shit happens, ook in jouw leven. Maar je kunt wel kiezen hoe je jezelf uit de bagger trekt. Hoe je je toekomst herinricht, met de elementen die jij wilt.

 

Het leven is een zelfgeschreven verhaal, opgebouwd met jouw gedachten over liefde, geluk en overvloed. Bevalt je leven je niet? Overkomt het je? Sta je aan de zijlijn? Schrijf dan een nieuw verhaal, en smeed het zoals jij het voor ogen hebt.

De Verhalensmeders coacht, inspireert en motiveert je. Je krijgt concrete handvatten om je bewust te worden van wat je écht wilt.
En dan ga je ervoor.

lia

Lia de Beer

Coach en trainer De verhalensmederij

Dag, ik ben Lia de Beer

Met mijn hulp krijg je snel inzicht in wie je bent, wat je echt wilt, én: hoe je dat gaat realiseren. Een leven vol liefde, voldoening en geluk: je hebt het in je. Het enige dat je hoeft te doen is op reis te gaan in je gedachten en je gevoel. Daar vind je de antwoorden. Daar vind je je eigen, authentieke zelf.

Waarom zou je mij inschakelen?

Om het leven te krijgen wat je echt wilt, draait het om drie vragen:

  1. Wat zou jij doen als je zeker wist dat je zou slagen?
  2. Waarom doe je dat nu nog niet?
  3. Wat doe je morgen anders?
Heb je geen antwoord op de eerste vraag? Dan blokkeer je ook bij vraag 2 en 3. Met andere woorden: je kunt pas verder als je je grootste verlangen kent.

Ik help je om dat boven tafel te krijgen

Samen ontdekken we waar je jezelf saboteert. Of, andersom gezegd: je ontdekt hoe je ruimte maakt voor je ideale leven. Vervolgens richt je je nieuwe leven in. Met kleine tweaks of met een grotere ommezwaai.

Je leert...

Hoe je je verleden gebruikt als bron voor je nieuwe verhaal, al heb je er nu geen positieve kijk op.

Je verleden is geen valkuil, maar een springplank. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. In de driedaagse kom je erachter wat een frisse blik oplevert.

Hoe je de weg vrijmaakt voor levenslust, plezier, flow, liefde en vriendschap, zonder een rigoureus afscheid van relaties, werk of vriendschappen.

Als het water je aan de lippen staat, maak je weleens onbezonnen keuzes waar je spijt van kunt krijgen. In de driedaagse zet je kleine stappen met groots effect.

Hoe je eigen vermogens grip geven op het leven en je keuzes,
zelfs als je alles al geprobeerd hebt.

Jij hebt je in alle bochten gewrongen, zonder resultaat. Over en sluiten dan maar? Nee, je hebt bronnen in overvloed. Je (her)ontdekt ze in de driedaagse.

En dan?

Je leert dát leven te leiden waar jij het meeste vrijheid, liefde, vitaliteit en geluk ervaart. Je presteert moeiteloos en met plezier op je werk. De mensen in je omgeving zijn niet meer zo lastig, irritant en bepalend, omdat jij snapt hoe je met ze om moet gaan. 

 

Kortom: je past precies in je leven en in je omgeving, zonder dat je jezelf in een benauwende vorm moet kneden. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Drie dagen verblijf je geheel verzorgd in je eigen blokhut op een eiland in de Vinkeveense Plassen. Je hebt 100 procent tijd voor jezelf. We houden minimaal drie coachingssessies, en daarnaast ben ik altijd direct en op afroep beschikbaar.

start

Voorbereiding

De eerste sessie

Vóór de drie dagen starten hebben we een uitgebreide online intake via Zoom, Skype of een andere vorm van beeldbellen. We bespreken jouw hulpvraag, we stellen je doelen vast en we stemmen af hoe we gaan werken tijdens de retraite. Ook plannen we de hulpbronnen in, zoals een ademcoach, masseur of yogadocent. Het hele weekend richten we in op jouw wensen en doelen. De dagindeling stemmen we af op jouw bioritme. Daarnaast krijg je het boek NLP Bij Stress en Burn-out opgestuurd. Als je wilt, blader je dat vast door. Als je dat niet wilt: ook goed.

uitzicht

Dag 1

Aankomen, onthaasten en tweede sessie

Ik haal je om 11 uur op in de haven van Vinkeveen en we varen naar de blokhut. Je installeert jezelf en verkent de hut. Na de lunch duiken we de diepte in. We herhalen je hulpvraag en je doelen, en je krijgt een opdracht om de rest van de dag aan te werken. In de avond heb je tijd om wat te lezen of bij de vuurkorf te mijmeren.

zonsondergang

Dag 2

Je oude verhaal opdiepen en vervolgsessies

We bespreken de opdracht van de vorige dag. We pluizen uit waarom je elke keer vastloopt in hetzelfde karrenspoor. Je ontdekt welke blokkades je opwerpt en wat je nu echt wilt. De middag en avond richt je in naar wens. Eventueel werk je aan een tweede opdracht. Je schakelt me in voor een derde of zelfs vierde sessie, afhankelijk van jouw behoefte aan coaching en een klankbord.

armband

Dag 3

Laatste sessie en je nieuwe verhaal smeden

We starten met een geleide meditatie. Het wordt duidelijk wat je wilt. Je zet dit om in heldere, realistische en concrete afspraken met jezelf. Na de lunch plannen we de laatste sessie, waarin je je nieuwe plannen een boost geeft en de driedaagse afrondt. Ik breng je weer terug naar de haven. 

De driedaagse is volledig verzorgd, met:

Rust

Er wordt voor je gezorgd. Je hoeft niet op de tijd te letten, want alle tijd is aan jou. De natuur laat je als vanzelf vertragen, en de wifi is zelfs permanent in winterslaap.

Maatwerk

Slaap je graag wat langer uit? Geen probleem. Wil je een aantal uren onbeperkt lezen? Ga je gang. Jouw verhaal is leidend en bepaalt.

Individueel

Je krijgt de volle aandacht. Er zijn geen anderen om rekening mee te houden of je aan te storen. Je hoeft je niet te voegen naar wie of wat dan ook.

Voor wie?

Extra bonus: de nazorgsessie

Na de driedaagse sta je te stuiteren van de goede voornemens. Om je plannen te borgen, plannen we een belafspraak van 1,5 uur in, twee maanden na de driedaagse. In dat gesprek bespreken we je voortgang en de eventuele hobbels die je tegenkomt. Zo weet je zeker dat je alles uit het traject haalt wat erin zit, en dat je niet doorgaat op de oude voet.

Het leven is op zijn mooist als je het zelf bepaalt

Maar je hoeft niet alles zelf te verzinnen. Schakel mijn hulp in, zodat je morgen doet wat je in je eentje niet lukt: werken aan een ander leven. Een beter leven. Een leven waar je elke dag opnieuw thuis voelt.